dimecres, 6 de desembre del 2017

EL LLIBRE DELS BALTIMORE


EL LLIBRE DELS BALTIMORE

Autor/a: Joël Dicker
Traductor/a: Imma Falcó
Il·lustrador: Jack Vettriano (il·lustració de la coberta).
Editorial: La Campana
Lloc i any d'edició: Maig del 2016
Número de pàgines: 717
Estil i vocabulari: Normal

Argument: 
En Marcus de petit anava cada estiu a casa dels seus tiets Saul (germà del pare del protagonista) i Anita. El noi es passava tots aquells dies jugant amb els seus cosins Woody i Hillel i amb una noia del barri que es deia Alexandra (que tots tres estimàven en secret). En Marcus que no tenia gaires diners a casa, es sentia inferior dabant dels seus tiets i cosins que eren rics. A més que en Woody era molt bo en els esports i en Hillel era molt intel·ligent, llavors el protagonista va començar a sentir que ell era el pitjor de la família. Un dia tot va començar a anar malament i en Saul es va quedar pobre, sense dona ni fills. En Marcus en canvi s'havia fet ric i famós i seguia mantenint el contacte amb el seu tiet.

Tema i tipologia: Novel·la de ficció i drama.

Personatges principals:
MARCUS: És un jove escriptor de família modesta, una mica insegur, tossut i fidel. Físicament és d'estatura mitjana i no és lleig encara que ell cregui que ho és.
HILLEL: És un noi baixet i prim, molt llest i inofensiu, això fa que es fiquin amb ell.
WOODY: És un noi alt, fort i atlètic. Li agrada estar sol i protegeix al seu germanastre Hillel dels nois que es fiquen amb ell.
*Tots ells són personatges rodons, que evolucionen al llarg de la història.

Opinió:
M'ha agradat molt aquest llibre perquè penso que l'escriptor és molt hàbil barrejant fets del passat amb fets del present, per una altra banda aconsegueix mantenir-te atent durant tot el llibre fins que descobreixes el que va passar "el dia del drama".

Valoració d'1 a 10: 9'5



Blanca Quiñonero, 4rt C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada