dijous, 16 de novembre del 2017


DIVERGENT

Autor: Veronica Roth
Traductora: Aïda Garcia Pons
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Fanbooks
Lloc i any d'edició: Barcelona, 2011
Pàgines: 411 
Gènere: ciència-ficció
Estil i vocabulari: fàcil d'entendre

Argument:
Aquesta història tracta sobre una jove anomenada Beatrice que als setze anys ha d'escollir una de les cinc faccions en què està dividida la ciutat: Abnegació (els altruistes), Franquesa (els sincers), Erudició (els intel·ligents), Amistat (els pacífics) o Intrepidesa (els valents). 
La jove realitza una prova per veure quina fracció és l'adient per la seva naturalesa, però els seus resultats són inconclusius, cosa que la converteix en una Divergent. La noia es veu obligada a escollir una de les tres faccions que obté i finalment decideix abandonar la seva família a Abnegació i tria la facció d'Intrepidesa. 
Durant el procés d'iniciació, la Beatrice, coneguda a Intrepidesa com a Tris, s'enamora del seu entrenador, en Quatre, amb qui té una agradable història d'amor. Poc a poc va aprenent a defensar-se, combatre amb els seus enemics i aconseguint més valentia. 

Personatges principals: 
Els personatges principals són la Tris i en Quatre. La Tris és la narradora d'aquesta història, una noia de setze anys que al llarg de la història anirà agafant més valentia i més independentisme. A mesura que la trama avança, s'haurà d'enfrontar a molts problemes a causa de la seva divergència. 
En Quatre és l'instructor de la Tris, que acabarà convertint-se en el seu enamorat. Ell, com la seva parella, també és un Divergent.

Opinió: 
Recomano aquest llibre a tots aquells que els agradi el misteri i la ciència-ficció. M'ha agradat molt aquesta lectura ja que mostra una societat desigual que presenten problemes com els que nosaltres ens veiem obligats a fer front a la nostra vida quotidiana i també altres que potser se'm presentaran en un futur. 

Valoració de l'1 al 10:
9


 Emma Rovira 
4tB



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada