dimarts, 14 de novembre del 2017




CALLA, CÀNDIDA, CALLA!


Autor/a: Maite Carranza
Traductor/a: és un llibre escrit originalment en català
Il·lustrador: no hi ha il·lustracions
Editorial: Cruïlla
Col·lecció: Gran angular
Lloc i any d'edició: 2016, Nàpols, 249-08013 Barcelona
Numero de pàgines: 199
Estil i vocabulari: més aviat fàcil



Argument:
Després que la Càndida es vegi obligada a haver d'anar a passar l'estiu al racó de món on viu la seva àvia, veu a venir de lluny que passarà els seus pitjors mesos de la seva vida. Així doncs, durant tota la primera setmana de vacances es dedica a discutir amb els seus germans i contemplar de lluny com ells fan un munt d'amics mentre ella està marginada a casa. Però arriba un dia, on vés per on decideix anar a la piscina municipal a passar el matí, però sense voler coneix tota la colla de la seva edat. Al principi s'ho agafa malament, no te ganes de fer amics, però més endavant en aquell grup d'adolescents coneixerà un noi que li canviarà la vida.


Tema i tipologia: El tema principal és l'amor. Tot i que també apareixen diverses escenes còmiques


Personatges principals:
La gran part del relat gira entorn la Càndida, una noia impulsiva que acostuma a mirar les coses de forma pessimista i en Jan, un noi famós per les seves rastes que és popular arreu del poble per ser l'aprenent de farmacèutic. Tot i així, també juguen un paper important tota la colla d'adolescents del poble. Un altre paper a destacar seria el de l'àvia de la càndida i el dels seus germans.


Recomanació:
Recomano aquest llibre a tots els apassionats de la novel·la romàntica. Tot i ser un llibre curt, he de reconèixer que és fàcil enganxar-t'hi i que a partir d'un cert punt no el pots deixar anar. A més a més, cal destacar que l'autora combina molt bé la trama romàntica amb alguns fets còmics, acte que fa molt més interessant el llibre.



Valoració de l'1 al 10: 9


Resultat d'imatges de calla candida calla 


Pol Tibau
4t B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada